Ένοχος για πρόκληση θανάτου εξ αμελείας ο γιος του προέδρου της Κυπριακής Βουλής

Ένοχος για πρόκληση θανάτου εξ αμελείας ο γιος του προέδρου της Κυπριακής Βουλής

Κρίθηκε ένοχος για αλόγιστη, απερίσκεπτη και επικίνδυνη οδήγηση, που είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση θανατηφόρου δυστυχήματος

Στη φυλακή θα περάσει τον επόμενο χρόνο ο υιός του Προέδρου της Κυπριακής Βουλής Δημήτρη Συλλούρη, Κυριάκος, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για αλόγιστη, απερίσκεπτη και επικίνδυνη οδήγηση, που είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση θανατηφόρου δυστυχήματος στις 21/9/2013, με θύμα τον 23χρονο Σεμπάστιαν Πέτρο Καραπατέα. Του επεβλήθη επίσης στέρηση άδειας οδήγησης για 18 μήνες και 10 βαθμοί ποινής.

«Δεν έχω αμφιβολία ότι αυτό το δυστύχημα και η απώλεια μίας ανθρώπινης ζωής έχει στιγματίσει τον κατηγορούμενο και είναι κάτι που θα τον συνοδεύει σε όλη του τη ζωή», ανέφερε διαβάζοντας την απόφασή του ο Δικαστής.

Σε αντίθεση όμως με το θύμα, πρόσθεσε, «ο κατηγορούμενος θα έχει την ευκαιρία μετά την έκτιση της ποινής του να συνεχίσει τη ζωή του, να συνέλθει και να προοδεύσει».

Στην απόφασή του ο Δικαστής εξέφρασε τη διαφωνία του με την εισήγηση του συνηγόρου του κατηγορούμενου «πως το τροχαίο δυστύχημα προκλήθηκε από στιγμιαία αβλεψία του κατηγορούμενο και ότι η οδική του συμπεριφορά δεν εμπεριέχει το στοιχείο της αδιαφορίας για την ασφάλεια όσων χρησιμοποιούν το δρόμο».

Για σκοπούς προσδιορισμού της ποινής έλαβε υπόψη του το λευκό ποινικό μητρώο του κατηγορούμενου, τις προσωπικές του περιστάσεις που έχουν να κάνουν μεταξύ άλλων με το γεγονός ότι συνεχίζει και σήμερα να παρουσιάζει εικόνα βαριάς κατάθλιψης και έντονου άγχους που σχετίζεται με το αποτέλεσμα του ατυχήματος, το νεαρό της ηλικίας του, τις συνέπειες για τον ίδιο μιας ενδεχόμενης ποινής φυλάκισης και το χρονικό διάστημα που έχει παρέλθει από τη διάπραξη το αδικήματος (3 χρόνια). 

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή του ο πατέρας του θύματος του τροχαίου Κυριάκος Καραπατέας απευθύνει έκκληση προς τους δικαστές να αποδίδουν ποινή φυλάκισης στους ένοχους μετά από πολλή σκέψη και μελέτη των γεγονότων.

«Πρέπει όλοι ανεξαιρέτως να σέβονται και να τηρούν τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ οι ίδιοι οι νόμοι πρέπει να είναι αυστηροί προς αποφυγή επανάληψης της παραβίασης», αναφέρει ο κ. Καραπατέας. Μπορεί έτσι «να σωθούν ζωές», προσθέτει. Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο χρόνος φυλάκισης σύντομα τελειώνει. Ο θάνατος και η θλίψη όμως που δημιούργησε θα είναι για πάντα».

PROTOTHEMA
To Top