Η ποινή αφορά στη διαδρομή του χρήματος από πωλήσεις όπλων που διαπραγματεύθηκε ο πρώην υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος

Ένα πρώην τραπεζικό στέλεχος της Morgan Stanley στην Ελβετία καταδικάστηκε για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες για την υπόθεση με τα 50 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα (50,1 εκατομμύρια δολάρια) από τις πωλήσεις όπλων που διαπραγματεύθηκε ο πρώην υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος.

Ο Π.Μ. καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών, αφού κρίθηκε ένοχος για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, αλλά αθωώθηκε για την ξεχωριστή κατηγορία της υπεξαίρεσης, όπως ανακοίνωσε το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ποινικό Δικαστήριο αργά τη Δευτέρα. Η διάρκεια της φυλάκισης του θα μειωθεί κατά 348 ημέρες, τις οποίες έχει ήδη περάσει υπό κράτηση. Η απόφαση του δικαστηρίου, τον καταδίκασε σε άλλους 15 μήνες με αναστολή, και καταβολή προστίμου 250.000 ελβετικών φράγκων.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος κρίθηκε ένοχος από ελληνικό δικαστήριο το 2013 διότι αφαιρούσε προς ίδιον όφελος εκατομμύρια ευρώ από συμβάσεις για την αγορά πυραυλικών συστημάτων και υποβρυχίων για τις ένοπλες δυνάμεις της Ελλάδας. Η ετυμηγορία εναντίον του Τσοχατζόπουλου και 15 άλλων κατηγορουμένων που εμπλέκονται στην υπόθεση, επιβεβαιώθηκε από το εφετείο το 2017, αλλά ο πρώην πολιτικός βγήκε από τη φυλακή τον Ιούλιο του 2018 λόγω προβλημάτων υγείας.

Ο Π.Μ. καταδικάστηκε για ξέπλυμα εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων μεταξύ 1999 και 2012, ανέφερε το δικαστήριο. Έχει 10 ημέρες για να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης της 8ης Οκτωβρίου. Ο δικηγόρος του, Oliver Kunz, δεν μπορούσε να προσεγγιστεί άμεσα για να σχολιάσει την απόφαση.

https://www.newmoney.gr/roh/bloomberg/ellinas-trapezitis-tis-morgan-stanley-katadikastike-stin-elvetia-gia-xeplima/

To Top