Στη φυλακή ο πατέρας που βίαζε την ανήλικη κόρη του

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λαμίας τον έκρινε ομόφωνα ένοχο σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Υπόθεση ασέλγειας σε βάρος ενός κοριτσιού 20 ετών σήμερα, ατόμου με ειδικές ανάγκες, δίκασε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Λαμίας.

Κατηγορούμενος ο ίδιος ο πατέρας του κοριτσιού που φέρεται πως ασέλγησε σε βάρος του, όταν αυτό ήταν 12 ετών.

Ειδικότερα, ο 58χρονος κατηγορούνταν για τις κακουργηματικές πράξεις της κατάχρησης ανικάνου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη, αποπλάνηση ανηλίκου και της γενετήσιας πράξης μεταξύ συγγενών κατ΄ εξακολούθηση.

Πατέρας και κόρη ζουν σε χωριό της Ευρυτανίας και είναι μαζί ακόμη και σήμερα, ενώ η μητέρα έφυγε από τη ζωή όταν το κορίτσι ήταν 7 ετών.

Ενώπιον του δικαστηρίου ο πατέρας αρνήθηκε τις κατηγοριες, ενώ και το κορίτσι που κατέθεσε πρώτο, είπε πως ο πατέρας της δεν την πείραξε ποτέ.

Όταν ρωτήθηκε από τον πρόεδρο γιατί στην κατάθεση της το 2015 είπε άλλα πράγματα, εκείνη είπε πως κάποιος την έβαλε να τα πει, αλλά δεν θυμάται ποιος.

Ως μάρτυρες υπεράσπισης κατέθεσαν ο αδερφός και η αδερφή του κατηγορουμένου οι οποίοι είπαν πως ο αδερφός τους ποτέ δεν θα έκανε κάτι τέτοιο. «Είναι ήρωας που μεγαλώνει αυτό το παιδί, πρόσθεσαν και απέδωσαν την πρώτη κατάθεση του κοριτσιού σε μυθοπλασίες», τόνισαν.

Καταθέτοντας ο πατέρας είπε πως ο αδερφός της γυναίκας του έκανε την καταγγελία για να κλειστεί το παιδί σε ίδρυμα και να πάρουν από την μικρή την περιουσία που έχει.

Ο κύριος εισαγγελέας στην πρόταση του είπε πως η κοπέλα περιγράφει λεπτομέρειες που δεν θα μπορούσε να τις δει ούτε μέσα από ταινίες και πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου.

Ειδικότερα, φέρεται να υποχρέωνε το παιδί του, να παρακολουθεί μαζί του ερωτικές ταινίες και να τον αποκαλεί «μωρό μου». Στη συνέχεια το έβαζε να του κάνει στριπτίζ πριν προβεί στις αρρωστημένες πράξεις του, «προσβάλλοντας κατ’ εξακολούθηση το προστατευόμενο αγαθό της αγνότητας της παιδικής ηλικίας, της γενετήσιας ελευθερίας και της οικογενειακής τάξης».

Το δικαστήριο έκρινε παμψηφεί ένοχο τον κατηγορούμενο και δέχθηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύνομου βίου.

Του επέβαλλε ποινή κάθειρξης 8 ετών χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα και ο άνδρας οδηγείται στη φυλακή.

Τη δικαστική συμπαράσταση της κοπέλας, εξακολουθεί να έχει το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Καρπενησίου.

Δείτε τι δήλωσαν στο Star Κεντρικής Ελλάδας οι συνήγοροι των δύο πλευρών, Κώστας Πάζιος και Σοφία Σταυράκη.

To Top