Η απόφαση πάρθηκε με ευρεία πλειοψηφία

Τα πάνω κάτω έφερε η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου στα Χανιά για την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης της δολοφονίας και ληστείας ενός ηλικιωμένου ζευγαριού στο Σφηνάρι Κισάμου τον Φεβρουάριο του 2015.

Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη

Οι δύο κατηγορούμενοι, 55 και 41 ετών, στην πρώτη δίκη το 2017 είχαν κριθεί ένοχοι για διπλή ανθρωποκτονία από κοινού σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κατά συρροή και απόπειρα ληστείας και είχαν καταδικαστεί σε δις ισόβια κάθειρξη.

Η δίκη στο Εφετείο άρχισε χθες και ολοκληρώθηκε σήμερα νωρίς το απόγευμα με την απόφαση του Δικαστηρίου να φέρνει την πλήρη ανατροπή καθώς με ψήφους 6 έναντι 1 κρίθηκαν και οι δύο αθώοι.

Συγκεκριμένα οι τρεις δικαστές και οι τρεις από τους τέσσερις ενόρκους δεν πείστηκαν πως υπήρχαν στοιχεία για την ενοχή τους και τους αθώωσαν.

Ο ένας από τους συνηγόρους υπεράσπισης, ο κ. Γιώργος Φραντζεσκάκης, δήλωσε στο Flashnews.gr:

«Είχαμε μια πλήρη ανατροπή από τα δις ισόβια. Το Δικαστήριο έκανε αποδεκτούς τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης ότι δεν υπήρχαν στοιχεία για την ενοχή τους και για εμένα αντιθέτως υπήρχαν στοιχεία που τεκμηρίωναν πως ήταν αθώοι. Θα περιμένουμε να καθαρογραφεί η απόφαση για να δούμε το σκεπτικό του Δικαστηρίου, αλλά αυτό που κρατάμε είναι πως αθωώθηκαν με μεγάλη πλειοψηφία.»

Νωρίτερα, στην απολογία τους και οι δύο αρνήθηκαν τις κατηγορίες, αλλά ο Εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει να κηρυχθούν ένοχοι για συναυτουργία στην δολοφονία των ηλικιωμένων.

Μετά από την σημερινή απόφαση του Δικαστηρίου η υπόθεση της δολοφονίας του ηλικιωμένου ζευγαριού θεωρείται πλέον ως ανεξιχνίαστη.

https://www.newsbeast.gr/society/arthro/6065789/anatropi-se-ypothesi-diplis-dolofonias-stin-kriti-ta-dis-isovia-eginan-athoosi

To Top