Με ποινές φυλάκισης καταδίκασε το Δικαστήριο τους τρεις Ρομά που επιτέθηκαν σε αστυνομικούς το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στο Κηπάκι.

Οι Ρομά -που τους βάρυναν οι κατηγορίες της πρόκλησης σωματικών βλαβών, απειλής και εξύβρισης κατά της Αρχής, στάση καθώς και πρόκληση φθορών ξένης ιδιοκτησίας- δεν εμφανίστηκαν στο Δικαστήριο και εκπροσωπήθηκαν από τον δικηγόρο τους.

Αρχικά ζητήθηκε αναβολή, κάτι που δεν δέχτηκε η Εισαγγελέας και το Δικαστήριο έγινε κανονικά.

Μετά από πολύωρη ακροαματική διαδικασία, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Τρικάλων τους έκρινε ένοχους και τους επέβαλλε στον άντρα Ρομά συνολική ποινή φυλάκισης 3 ετών και 6 μηνών, ενώ στις γυναίκες 4 ετών και 6 μηνών.

Στις ποινές υπάρχει δικαίωμα έφεσης, ενώ θα πρέπει να καταβάλλουν 1.500 ευρώ έκαστος συν τα δικαστικά έξοδα, μέχρι να τελεσιδικήσει η απόφαση.

Παράλληλα, θα πρέπει να εμφανίζονται δύο φορές τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Να σημειωθεί ότι κατέθεσαν έξι αστυνομικοί, που εκπροσωπούνταν από τον δικηγόρο Στέφανο Μπέη, ενώ την υπεράσπιση τον Ρομά είχε αναλάβει ο δικηγόρος Νίκος Παλάτος.

Με την απόφαση το Δικαστήριο έδειξε πως δεν υπάρχει καμία ανοχή σε πράξης βίας κατά των Αρχών, κάτι που είχε επισημανθεί και στην ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Τρικάλων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι καθ΄ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, γύρω από τον χώρο του Δικαστικού Μεγάρου υπήρχε έντονη αστυνομική παρουσία, υπό τον φόβο επεισοδίων.

Επίθεση με καδρόνια και πέτρες

Να σημειωθεί ότι τα επεισόδια σημειώθηκαν όταν άντρες της Ομάδας ΔΙΑΣ μετέβησαν στον οικισμό των Ρομά στο Κηπάκι, μετά από κλήση που δέχτηκε το κέντρο για φασαρία με μουσική, ενώ παράλληλα είχαν κληθεί για συνδρομή ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε συστάσεις, ωστόσο φέρεται να δέχτηκαν επίθεση από εξαγριωμένους Ρομά, ενώ η κατάσταση «άναψε» όταν προχώρησαν στη σύλληψη ενός άντρα Ρομά. Δημιουργήθηκε νέα ένταση και οι Ρομά φέρεται να επιτέθηκαν με πέτρες και καδρόνια.

Από το επεισόδιο -όπως προαναφέρθηκε- τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί, ευτυχώς όχι σοβαρά, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο, περισσότερο για προληπτικούς λόγους.

Αργότερα στο Νοσοκομείο ακολούθησε και δεύτερο επεισόδιο κατά το οποίο συνελήφθησαν δυο γυναίκες.

https://www.zougla.gr/greece/article/trikala-varies-kampanes-se-roma-gia-tin-epi8esi-se-astinomikous-tin-kiriaki-tou-pasxa

To Top