Τραγωδία στο Μάτι: Απέρριψε ο εισαγγελέας το αίτημα για κακουργηματική δίωξη

Το αδίκημα της θανατηφόρας έκθεσης προυποθέτει δόλο. Και στην συγκεκριμένη περίπτωση το στοιχείο της αποδοχής που προυποθέτει ο δόλος δεν προκύπτει.

Αυτό είναι το «δια ταύτα» του εισαγγελέα, ο οποίος δεν έκανε δεκτό το αίτημα του ανακριτή για άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης για κακούργημα σε κάποιους από τους κατηγορουμένους στην δικογραφία για το Μάτι (σ.σ υπενθυμίζεται ότι οι εμπλεκόμενοι σήμερα κατηγορούνται για πλημμελήματα, όπως αυτό της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και των σωματικών βλαβών από αμέλεια)

Ο ανακριτής που έχει στα χέρια του την δικογραφία ζήτησε προ ημερών, κάνοντας επίκληση των νεότερων στοιχείων που έχει στα χέρια του (σ.σ καταθέσεις) την άσκηση συμπληρωματικής δίωξης για το αδίκημα της θανατήφορας έκθεσης, αδίκημα που κατά την κρίση του πρέπει να βαρύνει κάποιους από τους εμπλεκόμενους πυροσβέστες και μερικά ακόμη πρόσωπα. Κατά την κρίση του εισαγγελέα ωστόσο, ο οποίος μελέτησε την παραγγελία του ανακριτή, η άσκηση τέτοιας δίωξης θα σήμαινε ότι οι Πυροσβέστες είχαν αποδεχθεί το θανατηφόρο αποτέλεσμα συνανθρώπων μας, γεγονός που όμως δεν προέκυψε από τα στοιχεία της δικογραφίας.

Μάτι: Θλιβερές εικόνες δύο χρόνια μετά την τραγωδία

Αντίθετα υπήρχαν καταθέσεις κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι μίλησαν για τον αγώνα που έδωσαν οι πυροσβέστες προκειμένου να τους βγάλουν από τις φλόγες, αλλά και για τον κίνδυνο που αντιμετώπισαν οι ίδιοι στη μάχη με τη φωτιά. Μάλιστα, στην απάντηση που δίνει, σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελέας, αναφέρεται τόσο στον κίνδυνο που αντιμετώπισαν οι πυροσβέστες αλλά και στο γεγονός ότι καταστράφηκε η καριέρα τους αμέσως μετά τα τραγικά γεγονότα στο Μάτι, πριν από δύο χρόνια, στις 23 Ιουλίου.

Μετά την απορριπτική διάταξη του εισαγγελέα, ο ανακριτής, έχει την δυνατότητα να προσφύγει στο δικαστικό συμβούλιο.

https://www.ethnos.gr/ellada/114151_tragodia-sto-mati-aperripse-o-eisaggeleas-aitima-gia-kakoyrgimatiki-dioxi

To Top