Ποινή φυλάκισης 3 ετών με 3ετή αναστολή επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου σε έναν 33χρονο Ροδίτη, που κρίθηκε ένοχος διακεκριμένων κλοπών κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένες και σε απόπειρα.
Ο κατηγορούμενος υποστήριξε στο δικαστήριο ότι ήταν χρόνιος χρήστης ουσιών και τις κλοπές τις έκανε για να αγοράζει ναρκωτικά. Σήμερα έχει απεξαρτηθεί με δικές του δυνάμεις ενόσω ήταν κρατούμενος στο Κατάστημα Κράτησης Κω. Ζήτησε συγγνώμη για τις πράξεις του και μια ευκαιρία για να φτιάξει ξανά τη ζωή του.
Από έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου είχε διαπιστωθεί ότι διέπραξε έντεκα διαρρήξεις επιχειρήσεων και μια κλοπή δίκυκλου μοτοποδηλάτου, στο χρονικό διάστημα από 04 έως 31.10.2016.
Πιο συγκεκριμένα την 31η Οκτωβρίου 2016, ιδιοκτήτρια γνωστού ζαχαροπλαστείου στην πόλη της Ρόδου, κατήγγειλε ότι ένας άγνωστος δράστης εισήλθε εντός της επιχείρησης από παράθυρο και αφαίρεσε τρεις κερματοδέκτες, οι οποίοι περιείχαν το χρηματικό ποσό των 2.000€ περίπου, προοριζόμενα για φιλανθρωπικά ιδρύματα.
Από τον έλεγχο του συστήματος εσωτερικής μαγνητοσκόπησης ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του και εν συνεχεία αστυνομικός τον εντόπισε στο Σαν Φραγκίσκο. Κατά την διάρκεια της σύλληψής του αντιστάθηκε με αποτέλεσμα ο αστυνομικός να χτυπήσει στα πλευρά.
Από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι τις πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας έθραυσε τον υαλοπίνακα καφετέριας στη Ρόδο, εισήλθε εντός του καταστήματος κι αφαίρεσε έναν κερματοδέκτη, ο οποίος περιείχε το χρηματικό ποσό των 15€ και το πορτοφόλι του ιδιοκτήτη.
Τα ξημερώματα της προηγούμενης ημέρας διέρρηξε μια πιτσαρία κι αφαίρεσε από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό των 250€.
Την 27η Οκτωβρίου διέρρηξε υπεραγορά κι αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 75€.
Την 26η Οκτωβρίου διέρρηξε υπεραγορά, στις Φάνες, αλλά δεν αφαίρεσε κάτι.
Την 25η Οκτωβρίου διέρρηξε πρακτορείο ΟΠΑΠ στη Σορωνή, κι αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 350€.
Πριν 7 ημέρες αφαίρεσε από αποθήκη τροφίμων το χρηματικό ποσό των 100€.
Την 21η Οκτωβρίου διέρρηξε περίπτερο κι αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 1400€ και κούτες τσιγάρων και πούρων.
Την 20η Οκτωβρίου αφαίρεσε ένα μοτοποδήλατο.
Την 16η Οκτωβρίου 2016 διέρρηξε υπεραγορά, κι αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 200€ και 4 κούτες τσιγάρων.
Την 4η Οκτωβρίου διέρρηξε αποθήκη τροφίμων κι αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 500€.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη ο δικηγόρος κ. Μάνος Τεχνίτης.
– Το ίδιο δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 ετών σε έναν 38χρονο Ροδίτη κατηγορούμενο για διακεκριμένες κλοπές.
Την 15η Νοεμβρίου 2016 έθραυσε το τζάμι συνοδηγού σταθμευμένου αυτοκινήτου στην οδό Καποδιστρίου, εισήλθε εντός και αφαίρεσε από το ντουλαπάκι ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου, έναν φορτιστή και ακουστικά.
Την ίδια ημέρα στην συμβολή των οδών Καποδιστρίου και Σκεύου Ζερβού, έθραυσε το τζάμι του οδηγού αυτοκινήτου και αποπειράθηκε ανεπιτυχώς να αφαιρέσει αντικείμενα από το εσωτερικό του.
Επιπλέον έθραυσε τον υαλοπίνακα καθαριστηρίου στην οδό Καποδιστρίου εισήλθε εντός και αφαίρεσε δύο αφίσες και έναν φορητό υπολογιστή.
Στο διάστημα από 15 Νοεμβρίου έως 17 Νοεμβρίου 2017, έθραυσε με κατσαβίδι παράθυρο του οδηγού αυτοκινήτου και αφαίρεσε την άδεια κυκλοφορίας της ιδιοκτήτριας.
– Ποινή φυλάκισης 2 ετών με 3ετή αναστολή επέβαλε το ίδιο δικαστήριο σε έναν 37χρονο Ροδίτη, που κρίθηκε ένοχος για ληστεία ενώ του αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό.
Ο 37χρονος που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και έχει απασχολήσει τις αρχές κατ’ επανάληψη, την 13η Σεπτεμβρίου 2016 καταγγέλθηκε συγκεκριμένα στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου από μια 44χρονη ημεδαπή, ιδιοκτήτρια του κυλικείου, που στεγάζεται εντός του κτηρίου του Πανεπιστημίου Αιγαίου και μια 22χρονη ημεδαπή, υπάλληλο του κυλικείου, ότι την 23.45 ώρα της 13ης Σεπτεμβρίου 2016, εισήλθε εντός της επιχείρησης, φορώντας ένα σκουρόχρωμο σορτς, γυμνός στο πάνω μέρος του σώματος του, έχοντας καλύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με μία σκουρόχρωμη μπλούζα και τις λήστεψε.
Απευθυνόμενος στις δύο γυναίκες τούς ανέφερε συγκεκριμένα τα εξής:
«Καλησπέρα κορίτσια, λοιπόν γίνεται ληστεία, είμαι άρρωστος, δώστε μου ό,τι λεφτά έχει στο ταμείο για να πάρω την δόση μου».
Αρχικά τα θύματα, νομίζοντας ότι επρόκειτο για αστείο, γέλασαν. Εν συνεχεία όταν διέκριναν ότι στο δεξί του χέρι ο κατηγορούμενος κρατούσε ένα μικρό σουγιά φοβούμενες, του παρέδωσαν από το ταμείο το χρηματικό ποσό των 74 ευρώ και στη συνέχεια εκείνος τράπηκε σε φυγή.
Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν την 22.30 ώρα της 14ης Σεπτεμβρίου 2016 να κινείται πεζός στην περιοχή «Πλατανάκια».
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη ο δικηγόρος κ. Τ. Διάκος.

 Πηγή:www.dimokratiki.gr

To Top