Ποινές φυλάκισης για εμπλοκή σε διακίνηση ναρκωτικών

Ποινή φυλάκισης 3 ετών επέβαλε χθες το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων σε έναν 36χρονο υπήκοο Αλβανίας που κρίθηκε ένοχος ως τοξικομανής και με ελαφρυντικό διακίνησης κοκαΐνης.
Ποινή φυλάκισης 2 ετών επιβλήθηκε σε έναν ημεδαπό συγκατηγορούμενό του που κρίθηκε ένοχος με ελαφρυντικά ενώ απορρίφθηκε ως ανυποστήρικτη η έφεση που άσκησε ένας 35χρονος που καταδικάστηκε για την ίδια υπόθεση σε ποινή φυλάκισης 3 ετών σε πρώτο βαθμό.
Το πρωί της 28ης Ιουνίου 2013, ανώνυμος ενημέρωσε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου ότι ένα άγνωστο άτομο, μετρίου αναστήματος και κανονικής σωματικής διάπλασης, αφού κινήθηκε για μικρό χρονικό διάστημα ύποπτα σε χώρο στάθμευσης στο Κορακόνερο, απέκρυψε ναρκωτικά σε καβάτζα.
Κατόπιν λεπτομερούς έρευνας στην περιοχή ανευρέθησαν, δύο αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού μικτού βάρους 474 γραμμαρίων τοποθετημένες, η μία ανάμεσα στο φτερό και το αριστερό ελαστικό ενός τρέιλερ, και η άλλη ανάμεσα στο φτερό και το δεξιό ελαστικό του ίδιου τρέιλερ. Οι αστυνομικοί έστησαν ενέδρα για να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους άγνωστους παραλήπτες της ανωτέρω ποσότητας κοκαΐνης.
Ο υπήκοος Αλβανίας, μετέβη στον χώρο στάθμευσης στο Καρακόνερο και μετά την πάροδο λίγων λεπτών ανέλαβε συσκευασία με κοκαΐνη μικτού βάρους 302 γραμμαρίων. Ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς και κατόπιν σωματικής έρευνας βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν πέραν της κοκαΐνης, ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 95 ευρώ.

Στην υπόθεση εμπλέκεται και ένας Αλβανός, αγνώστων λοιπών στοιχείων, Στη συνέχεια ο τελευταίος, μετέβη την 16.30′ ώρα, ως συνοδηγός στο όχημα που οδηγούσε ο δεύτερος και παρέλαβαν τη δεύτερη αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με κοκαΐνη μικτού βάρους 172 γραμμαρίων, από την ίδια καβάτζα.
Ως συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορούμενων παρέστησαν οι δικηγόροι κ.κ. Κώστας Ασλάνης και Ιωάννης Ιωαννίδης.

 Πηγή:www.dimokratiki.gr

To Top