Μαγνησία: Καταδίκες για τον φρικτό θάνατο 49χρονου εργαζόμενου στα Ναυπηγεία Αμαλιάπολης

Με τη μείωση των ποινών που είχαν επιβληθεί πρωτόδικα σε έξι άτομα έκλεισε στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας η υπόθεση του θανάτου του 49χρονου χειριστή Ν.Σ από τη Νέα Αγχίαλο, στα ναυπηγεία της Αμαλιάπολης.

Το δικαστήριο καταδίκασε σε φυλάκιση 7 μηνών για ανθρωποκτονία από αμέλεια και 5 μηνών για ηθική αυτουργία σε ψευδορκία, 9 συνολικά μήνες κατά συγχώνευση τους τρεις ιδιοκτήτες της επιχείρησης, με ποινή 6 μηνών έναν εργαζόμενο για ηθική αυτουργία και ψευδορκία και από 5 μήνες άλλους δύο για ψευδορκία.

Πρωτόδικα οι κατηγορούμενοι είχαν βρεθεί στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, το οποίο τους είχε κρίνει ενόχους κατά πλειοψηφία 2 προς 1, καταδικάζοντάς τους σε φυλάκιση 30 μηνών για την αυτουργία και οκτώ μηνών για την ανθρωποκτονία, ποινή 34 μηνών κατά συγχώνευση.

Παράλληλα είχε επιβάλει σε έναν εργαζόμενο για ηθική αυτουργία και ψευδορκία ποινή φυλάκισης 2 ετών, ενώ ενόχους για ψευδορκία έκρινε δύο εργαζόμενους στους οποίους επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών στον καθένα.

Οι ποινές είναι με τριετή αναστολή και μετά τη λήξη της συνεδρίασης οι καταδικασθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι. Πρωτόδικα ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει να αθωωθούν οι ιδιοκτήτες του ναυπηγείου για την ανθρωποκτονία από αμέλεια, και να κριθούν ένοχοι για την ηθική αυτουργία σε ψευδορκία, όπως και οι τρεις εργαζόμενοι για ψευδορκία, όσον αφορά στις συνθήκες του δυστυχήματος.

Χθες η υπεράσπιση υποστήριξε πως δεν έφεραν ευθύνη οι τρεις ιδιοκτήτες του ναυπηγείου για τον θάνατο του 49χρονου, αλλά ο ίδιος, καθώς δεν είχε φορέσει προστατευτικό κράνος.

Το εργατικό δυστύχημα είχε γίνει στις 29 Ιουλίου του 2014 στην Αμαλιάπολη, σε πλωτό διάδρομο του ναυπηγείου.

Ο άτυχος χειριστής περπατούσε στον πλωτό διάδρομο, όταν τραυματίστηκε βαρύτατα από μεταλλική σκάλα και υπέκυψε λίγο πριν το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ φτάσει στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού.

Σημειώνεται ότι η Πολιτική Αγωγή είχε υποστηρίξει ότι έγινε λανθασμένη πρόσθεση της σκάλας στον γερανό από άγνωστο άτομο, με αποτέλεσμα να πέσει και να τραυματίσει θανάσιμα τον 49χρονο Ν.Σ, συμπληρώνοντας ότι το σχοινί και ο γάντζος του γερανού ήταν κακώς συντηρημένα.

https://www.epoli.gr/magnisia-katadikes-frikto-thanato-49xronoy-a-131579.html

To Top