Ερέτρια: 12 χρόνια κάθειρξη σε δάσκαλο για ασέλγεια σε ανήλικη

  • Ερέτρια: 12 χρόνια κάθειρξη σε δάσκαλο για ασέλγεια σε ανήλικη – ΒΙΝΤΕΟ 11:52 μμ, Δευτέρα 07 Ιουν 2021 Κοινωνία

Έκλεισε η αυλαία για την πολύκροτη δίκη του πρώην υποδιευθυντή Δημοτικού Σχολείου Ερέτριας, ο οποίος καταδικάστηκε ομόφωνα σε κάθειρξη 12 χρόνων χωρίς αναστολή, για ασέλγεια σε ανήλικο και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Ο δάσκαλος εκμεταλλευόμενος τη θέση του δασκάλου και υποδιευθυντή του 1ου δημοτικού σχολείου Ερέτριας, συνήψε ερωτική σχέση με μαθήτρια , την οποία γνώριζε από όταν εκείνη ήταν μαθήτριά του στο δημοτικό σχολείο.

Έπειτα από καταγγελία καθηγήτριας της περιοχής, το Τμήμα Ασφάλεια Χαλκίδος προχώρησε στη σύλληψή του, κατά την οποία ομολόγησε την ερωτική σχέση με τη μαθήτρια. Οι αστυνομικοί μάλιστα κατάφεραν να συλλέξουν εκατοντάδες φωτογραφίες και μηνύματα από το κινητό του δασκάλου, στις οποίες φαινόταν να είναι σε περιπτύξεις με το παιδί.

Σοκάρουν οι συνομιλίες του κατηγορούμενου με την μαθήτρια. Συγκεκριμένα ανάμεσα στα μηνύματα την ρωτούσε ” Πως θα ήθελες να βγάλουμε το παιδί μας όταν γεννηθεί”.

Έπειτα από τη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του παιδεραστή, τη δικογραφία συμπλήρωσαν 2 επώνυμες καταγγελίες μαθητριών, σύμφωνα με τις οποίες ο κατηγορούμενος είχε αποπειραθεί στο παρελθόν να τις αποπλανήσει. Το ένα κορίτσι μάλιστα, κατέθεσε ότι την κλείδωσε μέσα σε αίθουσα του δημοτικού σχολείου, όταν είχε επισκεφθεί το σχολείο, προχωρώντας σε άσεμνες πράξεις σε βάρος της.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι κατά την ακροαματική διαδικασία ο δάσκαλος ανακάλεσε την ομολογία του και αρνήθηκε τα πάντα δηλώνοντας θύμα σκευωρίας υποστηρίζοντας ότι το μόνο του σφάλμα είναι ότι είναι ένας ρομαντικός δάσκαλος. Όσο για τις φωτογραφίες που βρέθηκαν στο κινητό του…..υποστήριξε ότι κάποιος δόλιος τις “φύτεψε” για να τον ενοχοποιήσει…αδίκως. Αυτός ο ισχυρισμός, εννοείται πως δεν έγινε πιστευτός από το δικαστήριο και προκάλεσε τον έντονο εκνευρισμό του προεδρείου όπως επίσης και η δήλωση του δικηγόρου του ότι “Τα παιδιά πλέον προκαλούν αντιδράσεις αναβιβάζοντας προκλητικές φωτογραφίες στα Social Media”.

Το θράσος του δεν σταμάτησε όμως ούτε εκεί. Τελευταίο του χαρτί ήταν η ανήλικη. “Ο θεός να την συγχωρέσει για αυτό που μου έκανε” είπε, κατηγορώντας το παιδί και προκαλώντας την παγωμάρα όλων. Τη μαθήτρια κατηγόρησε έντονα και η σύντροφος του καταδικασθέντος, η οποία τον υποστήριζε σθεναρά σε όλη τη διαδικασία.

Το κερασάκι στην τούρτα, ήταν η προσέλευση μαρτύρων υπεράσπισης τους. Συγκεκριμένα κλήθηκαν ως μάρτυρες εκτός των άλλων ένας πρώην στρατιωτικός και η γυναίκα του, που όπως δηλώνουν πριν από χρόνια ο συγκεκριμένος δάσκαλος είχε μαθητή το παιδί τους προκαλώντας σοκ με την κατάθεσή τους ότι επρόκειτο για έναν εξαιρετικά ηθικό άνθρωπο όπως επίσης δεύτερο σοκ, ένας ακόμη μάρτυρας ο οποίος υποστήριξε πως οι φωτογραφίες που βρέθηκαν ήταν πλαστές ενώ για να στηρίξει την δήλωσή του ανέφερε ότι “Στην αποφοίτηση του παιδιού του, δεν παρευρέθηκε κάποιος συγγενής και για να μην στεναχωρηθεί προσθέσαμε με Photoshop τον ίδιο”.

Ο Συνήγορος της οικογένειας – που παραστάθηκε προς υποστήριξη της κατηγορίας κατά του κατηγορούμενου Γιάννης Καλαβρής δήλωσε αποκλειστικά στο eviathema.gr: Μετά από πολυήμερη ακροαματική διαδικασία το δικαστήριο σήμερα αποφάσισε ομόφωνα την καταδίκη σε δωδεκαετή κάθειρξη του κατηγορούμενου δασκάλου για ασελγείς πράξεις κατά ανήλικης μαθήτριας αποδίδοντας έτσι δικαιοσύνη για την ειδεχθή και αποτρόπαια αυτή πράξη ενός ανθρώπου που πολιτεία και γονείς του είχαν εμπιστευτεί κατά το παρελθόν την καλλιέργεια της ψυχής και του νου του θύματος.”

Ενώ πρόσθεσε: “Είναι βέβαιο ότι το Δικαστήριο σήμερα δεν απέδωσε απλά και μόνο δικαιοσύνη, αλλά έδωσε ταυτόχρονα ικανοποίηση, ελπίδα δύναμη και κουράγιο στη μαθήτρια και τους γονείς της και την βεβαιότητα ότι τέτοιες πράξεις καταδικάζονται όταν υπάρχει θάρρος να αποκαλυφθούν εκεί όπου ανήκουν , στα σκοτάδια τους μακριά από την αγνότητα των παιδικών ψυχών . Η γενναιότητα και η ακεραιότητα της καθηγήτριας που αποκάλυψε το έγκλημα αυτό , η σοβαρότητα των διωκτικών αρχών, αλλά και το αίσθημα ευθύνης τακτικών Δικαστών και ενόρκων οδήγησαν στο να αποδοθεί θεωρώ ορθά η Δικαιοσύνη .”

Η τοπική κοινωνία βουβή. Όλοι γνώριζαν, όλοι είχαν κάτι ακούσει, αλλά ουδείς δεν είχε το σθένος να μιλήσει. Σύλλογοι, φορείς, άνθρωποι που είχε καθημερινές επαφές ο καταδικασθείς, συνεχώς ψιθύριζαν για τις πράξεις του. Κανείς όμως δεν ασχολήθηκε. Αντίθετα, από την περιοχή της Ερέτριας στο ακροατήριο προσήλθε μάρτυρας υπεράσπισης του Μπουρδάρα, ο οποίος αναφέρθηκε στο δήθεν έντονο πολιτιστικό και οικολογικό ενδιαφέρον του δασκάλου.

https://www.enikos.gr/society/781556/eretria-evvoias-12-chronia-katheirxi-se-daskalo-gia-aselgeia-se-a

To Top