Γαλλία: «Συμβολική» ποινή στη Βαλερί Μπακό για την δολοφονία του πατριού – βιαστή

Καταδικάστηκε σε φυλάκιση τεσσάρων ετών, τα τρία με αναστολή

Σε φυλάκιση τεσσάρων ετών, τα τρία με αναστολή, καταδικάστηκε η Βαλερί Μπακό για τη δολοφονία του πατριού που έγινε αργότερα σύζυγός της.

Η Βαλερί Μπακό, η 40χρονη γυναίκα που δικαζόταν επειδή σκότωσε τον βίαιο πατριό και μετέπειτα σύζυγο και προαγωγό της, καταδικάστηκε σε «συμβολική» ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, εκ των οποίων τα τρία με αναστολή.

Δεδομένου ότι έχει ήδη παραμείνει προφυλακισμένη για έναν χρόνο, θα φύγει ελεύθερη από το δικαστήριο.

Το Εφετείο του Σαόν-ε-Λουάρ, στην ανατολική Γαλλία, έδειξε περισσότερη επιείκεια στη γυναίκα απ’ όση ζητούσε ο εισαγγελέας.

Νωρίτερα σήμερα, χαρακτηρίζοντάς την «θύμα» του τυραννικού συζύγου της, που την βίαζε, την ξυλοκοπούσε και την εξέδιδε επί χρόνια, ο εισαγγελέας είχε προτείνει την καταδίκη της σε φυλάκιση πέντε ετών, τα τέσσερα από τα οποία με αναστολή.

Η Βαλερί Μπακό δικαζόταν επειδή στις 13 Μαρτίου 2016 σκότωσε με μια σφαίρα στο κεφάλι τον πρώην πατριό της και κατοπινό σύζυγό της, Ντανιέλ Πολέτ, 61 ετών.

Ο εισαγγελέας είχε τονίσει ότι θα έπρεπε να αποδοθεί δικαιοσύνη αλλά χωρίς να οδηγηθεί εκ νέου η γυναίκα στη φυλακή δεδομένου ότι τα τέσσερα παιδιά της «την έχουν ανάγκη».

https://www.lifo.gr/now/world/gallia-symboliki-poini-sti-baleri-mpako-gia-tin-dolofonia-toy-patrioy-kai-syzygoy-tis

To Top