Με ποινές κάθειρξης πάνω από 15 χρόνια καταδικάστηκαν δύο 34χρονοι για ανατινάξεις μηχανημάτων αυτόματης ανάληψης μετρητών (ΑΤΜ) στη Χαλκιδική, απ’ όπου όμως δεν κατάφεραν να αποσπάσουν χρήματα.

Ο πρώτος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 16,5 ετών κι ο δεύτερος σε κάθειρξη 15,5 ετών, ενώ το δικαστήριο τούς επέβαλε και χρηματικές ποινές, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Είχαν συλληφθεί πέρσι τον Ιούλιο, ύστερα από έκρηξη που προκάλεσαν με αυτοσχέδιο μηχανισμό σε ΑΤΜ στην Ιερισσό, όταν εντοπίστηκαν από αστυνομικούς να επιβαίνουν σε κλεμμένη μοτοσικλέτα και στην προσπάθεια να τους αποφύγουν ανατράπηκε το δίκυκλό τους και τραυματίστηκαν.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε η εμπλοκή τους σε ακόμη τρία παρόμοια «χτυπήματα» που προηγήθηκαν, μέσα σε διάστημα 27 ημερών, σε Καλλικράτεια, Νικήτη και Καλλιθέα. Οι ίδιοι απολογούμενοι αποδέχθηκαν μόνο την έκρηξη στην Ιερισσό, αρνούμενοι τις υπόλοιπες πράξεις που τους αποδόθηκαν.

Δεν έπεισαν όμως το δικαστήριο που τους «έδειξε» το δρόμο πίσω στη φυλακή. Με την ίδια απόφαση αθωώθηκε συγκατηγορούμενός τους που περιελαμβανόταν στην ίδια δικογραφία.

https://www.newsbeast.gr/society/arthro/7586379/pano-apo-15-chronia-fylaki-se-dyo-atoma-gia-anatinaxeis-atm-sti-chalkidiki

To Top