Ανεστάλη η ποινή για μία γυναίκα 41 ετών που κατηγορήθηκε για συνέργεια

Μειωμένη ως προς τον πρώτο και αμετάβλητη ως προς το δεύτερο είναι η ποινή που επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε καθέναν από τους δύο κατηγορούμενους, 43 και 37 ετών αντίστοιχα, που δικάστηκαν σε δεύτερο βαθμό για την ένοπλη ληστεία σε χρηματαποστολή ανεφοδιασμού ΑΤΜ στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, τον Ιούνιο του 2019.

Οι δύο άνδρες, αυτοαποκαλούμενοι αναρχικοί, είχαν συλληφθεί επ’ αυτοφώρω από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ. που τους παρακολουθούσαν επί μέρες καταγράφοντας τις κινήσεις τους. Με την αναγνώριση του ελαφρυντικού της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς η συνολική ποινή κάθειρξης για τον 43χρονο «έπεσε» από 11,5 έτη σε 7 έτη και 10 μήνες, ποινή η οποία είχε επιβληθεί από το πρώτο δικαστήριο και στον 37χρονο συγκατηγορούμενό του και διατηρήθηκε (του είχε αναγνωριστεί το ίδιο ελαφρυντικό).

Για την ίδια υπόθεση τιμωρήθηκε με φυλάκιση δύο ετών (ανεστάλη) μία γυναίκα, 41 ετών που κατηγορήθηκε για απλή συνέργεια στη ληστεία. Από τους δύο βασικούς κατηγορούμενους στην αίθουσα εμφανίστηκε μόνο ο 43χρονος, ενώ ο 37χρονος αποφάσισε να μην μεταχθεί από τη φυλακή και δικάστηκε δια πληρεξούσιου δικηγόρου.

Στην απολογία του ο πρώτος παραδέχθηκε την πράξη του, την οποία απέδωσε σε οικονομικά αδιέξοδα, τονίζοντας ότι «χρησιμοποιήθηκε ελάχιστη βία». Η 41 ετών συγκατηγορούμενή του απολογήθηκε ότι βρέθηκε στην περιοχή όπου έγινε η σύλληψη ώστε σε περίπτωση που συνέβαινε κάτι δυσάρεστο «να ειδοποιήσω οικείους και δικηγόρους». Έξω από τη δικαστική αίθουσα βρέθηκαν αλληλέγγυοι σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους κατηγορούμενους.

https://www.newsbeast.gr/society/arthro/7774127/listeia-sto-achepa-katadikastikan-apo-to-efeteio-oi-dyo-katigoroumenoi

To Top