Κως: Καταδίκη 63χρονου που δολοφόνησε τον αδελφό της συντρόφου του – Η ποινή που του επιβλήθηκε

Ο κατηγορούμενος αποδέχτηκε αμέσως τις κατηγορίες και οδήγησε τους αστυνομικούς στο καρνάγιο του Ζηπαρίου, όπου είχε απορρίψει το κυνηγετικό όπλο, που χρησιμοποίησε.

Με απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επιβλήθηκε συνολική ποινή 15 ετών μετά από συγχώνευση δύο ποινών που του επιβλήθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου και το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου σε έναν 63χρονο κάτοικο της Κω, που δολοφόνησε τον αδελφό της συντρόφου του.

Ο 63χρονος είχε κριθεί τελεσιδίκως τον Νοέμβριο του 2022 ένοχος ανθρωποκτονίας από πρόθεση, με ενδεχόμενο δόλο, του 46χρονου αδελφού της συντρόφου του, αλλά και παράνομης οπλοχρησίας. Του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 13 ετών.

Επιπλέον τον Δεκέμβριο του 2019 του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 5 ετών από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου, με απόφαση που ελήφθη κατά πλειοψηφία (4-3), για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, με θύμα την πρώην σύντροφό του.

Δολοφόνησε τον αδελφό της συντρόφου του: Το χρονικό

Την 25η Ιουνίου 2015 και περί ώραν 05.00 ο κατηγορούμενος μετέβη στην οικία όπου διέμεναν η σύντροφός του Ι. Λ. και ο αδελφός της, στην περιοχή Λάμπη της Κω, και με την χρήση κυνηγετικού όπλου, το οποίο κατείχε νόμιμα, πυροβόλησε δύο φορές τον ομφαλό της πίσω πόρτας, την παραβίασε και εισήλθε εντός, ενώ και τα δύο θύματα κοιμόντουσαν. Κατευθύνθηκε στο δωμάτιο, όπου κοιμόταν ο δεύτερος και τον πυροβόλησε, προκαλώντας του τραύματα στον θώρακα, στη λεκάνη και στα πόδια. Το θύμα διακομίσθηκε από το Γενικό Νοσοκομείο της Κω στο «Θριάσειο» της Ελευσίνας και η Αστυνομία ενημερώθηκε περί ώραν 15.40 ότι απεβίωσε.

Οι αστυνομικοί βρήκαν μετά από αυτοψία στο χώρο 9 κάλυκες διαμετρήματος 12 cal, χρησιμοποιημένους. Την ίδια ημέρα και ώρα 12.00 διενεργήθηκε έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού στην οικία του κατηγορούμενου, στο Ζηπάρι της Κω, εντός της οποίας βρισκόταν και συνελήφθη. Σε περαιτέρω έρευνα που ακολούθησε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο, ένα φυσίγγιο κυνηγετικού όπλου του ως άνω διαμετρήματος, μια λευκή μπλούζα, μια θήκη κυνηγετικού όπλου, ένα τζιν και ένα κυνηγετικό όπλο δίκανο. Το παντελόνι και η μπλούζα βρέθηκαν σε πλαστική λεκάνη στο μπάνιο και διαπιστώθηκε ότι τα είχε πλύνει ο δράστης, ενώ προέκυψε ότι ήταν τα ρούχα που φορούσε όταν τέλεσε το έγκλημα.

Δολοφόνησε τον αδελφό της συντρόφου του

FREEPIK

Ο κατηγορούμενος αποδέχτηκε αμέσως τις κατηγορίες και οδήγησε τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω στο καρνάγιο του Ζηπαρίου, όπου είχε απορρίψει το κυνηγετικό όπλο, που είχε χρησιμοποιήσει.

Από το όπλο βρέθηκε μόνο η κάννη, ενώ κατά δήλωση του δράστη, η καραμπίνα χωρίστηκε σε δύο τμήματα όταν την πέταξε στη θάλασσα.

Ο 63χρονος, δήλωσε μετανιωμένος, ισχυρίζεται ότι τελούσε υπό την επήρεια αλκοόλ και φαρμάκων και ότι δεν θυμάται πλήρως τι συνέβη, ενώ περαιτέρω υποστήριξε ότι επιχείρησε μετά το έγκλημα να θέσει τέρμα στη ζωή του με την καραμπίνα, που είχε χρησιμοποιήσει, αλλά δεν τα κατάφερε.

Σε ό,τι αφορά στην δεύτερη υπόθεση φέρεται την 1η Οκτωβρίου 2018 και περί ώρα 11.30 να εισήλθε αιφνιδίως στο κείμενο επί της οδού Ιπποκράτους κατάστημα της συντρόφου του και αφού την περιέλουσε με βενζίνη, στο πρόσωπο, σε διάφορα σημεία του σώματός της και στα ρούχα της, να επιχείρησε να βάλει φωτιά στα ρούχα της με τον αναπτήρα του.

Πλην όμως απέτυχε να ολοκληρώσει την πράξη του, καθώς αφενός μεν η παθούσα αντιστάθηκε καταφεύγοντας στο διπλανό εμπορικό κατάστημα και αφετέρου συγκεντρώθηκαν περίοικοι, με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος να αναγκαστεί να αποχωρήσει τρεπόμενος σε φυγή.

To Top